GreenTech Entrepreneurship Challenge- sudjeluj i ti u pozitivnim promjenama

Prepoznavši važnost zelenih tehnologija u poslovanju pokrenut je projekt GreenTech Entrepreneurship Challenge u suradnji sa  Startup Macedonia i Zagrebačke Otpadne Vode. Projekt se istovremeno provodi u hrvatskim i makedonskim srednjim školama te je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Učenici će imati priliku sudjelovati u jednom od 3 izazova, na koje će kroz ovaj projekt osmisliti najbolje rješenje, te će ga naknadno imati priliku pred svima predstaviti, a možda čak i osvojiti glavnu nagradu.

GreenTech Entrepreneurship Challenge je natjecanje za učenike viših razreda tehničkih srednjih škola s ciljem osmišljanja inovacija u području zelene tehnologije i razvoja poduzetničkog načina razmišljanja kroz praktičan rad. 

U projektu sudjeluje čak 200 učenika iz 10 škola iz Makedonije i Hrvatske. U Hrvatskoj u izazovu sudjeluju:

1.     Industrijsko-obrtnička škola Slatina,

2.     Srednja škola Krapina,

3.     Tehnička škola Čakovec,

4.     Elektrostrojarska škola Varaždin i

5.     Tehnička škola Virovitica.

Osim što će imati prilike učiti o zelenim tehnologijama, učenici će imati priliku iz prve ruke čuti o već postojećim rješenjima na Hrvatskom tržištu. Hrvatski Startupi koji će predstaviti svoja rješenja su: 

1.     Seacras,

2.     Magic Forest Ltd.

Krajem projekta učenici će razviti greentech rješenja koja odgovaraju na sljedeće izazove:

1.       Kako dobiti energiju iz otpadnih voda?

2.      Kako zaštiti šume i povećati pošumljavanje koristeći tehnologije?

3.      Kako povećati upotrebu obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u Hrvatskoj? 

Škole koje sudjeluju imati će jedinstvenu priliku za sudjelovanje učenika na školskom i međuškolskom natjecanju te na praktičan način nauče o zelenim tehnologijama i kako ih primjeniti. 

Svim učenicima biti će pružena edukacija o osnovama procesa osmišljanja poduzetničkog pothvata i razvoja inovacija te razumijevanju i ulozi zelenih tehnologija u vlastitoj struci i školovanju te mentorska podrška i edukacija od strane iskusnih predavača i moderatora iz hrvatske startup zajednice.

Učenici će također dobiti priliku za suradnju s tvrtkama iz industrije koje se zalažu za razvoj zelenih tehnologija te će kombinacijom ovih edukacija biti spremni za iduće korake u svojoj karijeri.

Nakon natjecanja objaviti ćemo sva rješenja koje su učenici predložili te ćemo omogućiti tebi da odabereš pobjednika glasovanjem na našim društvenim mrežama! 

Cijeli proces edukacija i pripremanja za natjecanje prati na našem Tiktok profilu jer ćemo tamo objavljivati sve faze projekta. 

Pridruži se našoj zajednici i sudjeluj u pozitivnim promjenama! 

Više o projektu i kako se uključiti pročitajte na službenim stranicama projekta greentech.leanstartup.hr