O PROJEKTU

GreenTech Entrepreneurship Challenge

GreenTech Entrepreneurship Challenge (GTEC) je natjecanje za učenike viših razreda tehničkih srednjih škola s ciljem osmišljanja inovacija u području zelene tehnologije i razvoja poduzetničkog načina razmišljanja kroz praktičan rad. 

Ciljevi i očekivani ishodi projekta GreenTech Entrepreneurship Challenge usmjereni su na horizontalni prioritet okoliša i borbe protiv klimatskih promjena na koji možemo pozitivno utjecati kroz educiranje i motiviranje učenika i nastavnika tehničkih strukovnih škola.

Projektni partneri

Lean Startup Hrvatska (LSH)

Lean Startup Hrvatska provodi programe, projekte, edukacije i organizira događaje kako bi podržala indvidualce, poduzetnike i organizacije u njihovim inovacijskim i startup aktivnostima. Također, za osobe koji još nisu poduzetnici, pružamo priliku da oforme svoj startup tim i započnu svoju startup poduzetničku karijeru.

Startup Makedonija (SMK)

Startup Macedonia osnovana je kao neprofitna udruga startupa, kreativnih poduzetnika, akceleratora i investitora koji zajedno rade na stvaranju okruženja u kojem će inovacije biti nagrađene, a nove ideje pretvorene u održivo poslovanje. Već 5 godina organizacija radi na povezivanju makedonskog startup ekosustava i mapiranju makedonske startup zajednice.

NAŠA MISIJA

Ovim projektom želimo:

Osvijestiti učenike i nastavnike o važnosti zelenih tehnologija

Potaknuti poduzetnički način razmišljanja među učenicima strukovnih i tehničkih škola

Uz pomoć nastavnika i stručnjaka stvoriti nastavne materijale koji se bavi zelenim tehnologijama i poduzetništvom

SUDJELUJ U ANKETI

Ispuni anketu i pomozi nam u osviješćivanju potreba srednjoškolskih učenika tehničkih i strukovnih škola.

Smatramo da će nakon školovanja učenici tehničkih škola nastaviti svoj profesionalni razvoj u industrijama koje imaju veliki utjecaj na okoliš kao što su energetika, promet i proizvodnja.


Zanima nas koliko su učenici strukovnih i tehničkih škola svjesni zelenih tehnologija.


Ako si učenik tehničke škole u Hrvatskoj, ispuni anketu i pomozi nam u izradi kurikularne reforme!

POKROVITELJI PROJEKTA

Želite podržati GreenTech
Entrepreneurship Challenge?